Logo

Szolgáltatások

GyümölcsészetKincskeresésKépzésekKiadványok, filmekKörnyezeti tanácsadásÖko kuckós praktikák Előadások, témanapokLétrás-tetői táborokTalajmegújító gazdálkodásÖko Kertész Klub

Aktuális projektek

Vidéktől a nagyvárosig - az egészséges talajokért!Az élet forrása

Lezárt projektek

CLIMATE NEEDS FARMERSA változatosság az életESTO projektKözösségek helyi értékei Európa tükrébenSzolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésértGömörszőlősi információs központSvájci-Magyar Együttműködési programFenntartható életmód tudásátadás GömörszőlősönVidéki táj és tájfajták védelmeGömör földjeKörnyezetpolitikai döntések elősegítéseHerman Ottó nyomábanKörnyezeti tudatosság fejlesztése az Avason

Az élet forrása

2017. április 27.
ÖKOLÓGIAI INTÉZET ALAPÍTVÁNY
SAJTÓKÖZLEMÉNY
AZ ÉLET FORRÁSA CÍMŰ PROJEKTNEK KÖSZÖNHETŐEN, GÖMÖRSZŐLŐSÖN ÉS MISKOLCON, 151 ESEMÉNYEN, 5000 FŐ VEHET RÉSZT A CSAKNEM 25 MILLIÓ FORINTOS EU TÁMOGATÁSBÓL.

Elsődleges cél a térség elöregedő falvainak lakói részére kulturális, szabadidős, hagyományőrző programok, a családok, közösségek közös tevékenykedését biztosító rendezvények szervezése. Az új közösségek létrejöttét elősegítő szabadidős programok megvalósítása, valamint a szervezet tevékenységéből fakadóan az egészségmegőrzés, prevenció, önkéntesség is része lesz a komplex programnak.
Mind a gömöri, mind a miskolci színhelyeken a már bevált, és jól ismert programokon túl, új tevékenységekbe is bekapcsolódhatnak a fenntartható életmód iránt érdeklődők. Így például Gömörben a nagyobb rendezvények mellett (hagyományőrző napok, néptánc tábor, gombakiállítás) új színfolt lesz a gömöri családi napok és kirándulások eseménysorozata. Miskolcon, a támogatásnak köszönhetően folytatódnak a természetismereti táborok, ismét lehet jelentkezni a városi öko napközikbe, kincskereső műhelymunkákra, és sokakat várnak az őszi, mobilitási rendezvényekre is. Mindkét helyszínen érdemes a klub programokba becsatlakozni, hiszen eddigi is sikeresek voltak az éltető élelmeket és feldolgozásukat bemutató főző klubok, melyek most például kiegészülnek a tini konyha programokkal.
Ismét támogatást nyert a Parasztwellness, a vidéki élet munkáit gyakorlatban elsajátítható önkéntes program. Az alapítvány munkáját nagymértékben segítő önkénteseket ezen túlmenően ihletadó teadélutánokra, játéknapokra, filmklubokra várják. Toborzó programokon kívül, a jelentkezők számára lehetőséget biztosítanak az ön- és esélyegyenlőségi képzéseken való részvételre.
A fejlesztés eredményeként, „Az élet forrása” c. pályázat tapasztalatait tudásátadó rendezvényen ismerhetik majd meg az érdeklődők.
Az EFOP-1.3.5-16-2016-00067 sz. projekt a Széchenyi 2020 program „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” tárgyú felhívása keretében valósul meg, 100%-os, vissza nem térítendő támogatási intenzitással.

A projektről bővebb információt a www.ecolinst.hu oldalon olvashatnak.
További információ kérhető:
Miskolci programok: F. Nagy Zsuzsanna, 70/600-2852, fnzs@ecolinst.hu
Gömöri programok: Vigh Andrea, 20/407-6875, rea.vigh@gmail.com

Csatolt állományok

sajtokozlemeny_2020_kedv_magyar_ERFA.docx
Dtabla1496897226.pdf
okoint_logo_640_HU.jpg
infoblokk_kedv_final_RGB_ESZA.jpg

Kapcsolatfelvétel


Nagy Balázs 2016
Minden jog fenntartva