Logo

Szolgáltatások

GyümölcsészetKincskeresésKépzésekKiadványok, filmekKörnyezeti tanácsadásÖko kuckós praktikák Előadások, témanapokLétrás-tetői táborokTalajmegújító gazdálkodásÖko Kertész Klub

Aktuális projektek

Vidéktől a nagyvárosig - az egészséges talajokért!Az élet forrása

Lezárt projektek

CLIMATE NEEDS FARMERSA változatosság az életESTO projektKözösségek helyi értékei Európa tükrébenSzolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésértGömörszőlősi információs központSvájci-Magyar Együttműködési programFenntartható életmód tudásátadás GömörszőlősönVidéki táj és tájfajták védelmeGömör földjeKörnyezetpolitikai döntések elősegítéseHerman Ottó nyomábanKörnyezeti tudatosság fejlesztése az Avason

Hagyományőrző klubnap 1.

EFOP 1.3.5.16-2016-00067
AZ ÉLET FORRÁSA
HAGYOMÁNYŐRZŐ KLUBNAP -TEXTILNAP
2017. 07. 22.

GÖMÖRSZŐLŐSI TEXTILNAP
Július 22-én Gömörszőlősön bemutatkozott a helyi Textilmanufaktúra, a környék textiles kézművesei, a falu helyi termékeinek készítői, mint pl. lószőrkésztő és nemezelő is.
Hagyományos gömöri textíliákból álló kiállítást tekinthettek meg a Galériában a résztvevők, valamint gömöri úrihimzés bemutató színesítette a kiállítást.
A gömöri leányok gömöri viseleteket és kézműves ruhákat mutattak be, saját készítésű kalapokkal, ékszerekkel hajfonással egybekötve.
A ruhákat a vállalkozó szellemű látogatók felpróbálhatták, valamint hajfonatot készíttethettek maguknak.
A Gömöri csomós hímzés technikájának elsajátítására is lehetőség nyílt e napon, és a gömöri minták, melyeket előre rajzolt anyagon lehetett kiválasztani igen nehéz és küzdelmes munka árán váltak alkotásokká.

A napot délután gömöri táncház zárta.

Nagy Balázs 2016
Minden jog fenntartva