Logo

Szolgáltatások

GyümölcsészetKincskeresésKépzésekKiadványok, filmekKörnyezeti tanácsadásÖko kuckós praktikák Előadások, témanapokLétrás-tetői táborokTalajmegújító gazdálkodásÖko Kertész Klub

Aktuális projektek

Vidéktől a nagyvárosig - az egészséges talajokért!Az élet forrása

Lezárt projektek

CLIMATE NEEDS FARMERSA változatosság az életESTO projektKözösségek helyi értékei Európa tükrébenSzolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésértGömörszőlősi információs központSvájci-Magyar Együttműködési programFenntartható életmód tudásátadás GömörszőlősönVidéki táj és tájfajták védelmeGömör földjeKörnyezetpolitikai döntések elősegítéseHerman Ottó nyomábanKörnyezeti tudatosság fejlesztése az Avason

Családi néptánctábor

EFOP 1.3.5.16-2016-00067
AZ ÉLET FORRÁSA
CSALÁDI NÉPTÁNCTÁBOR GÖMÖRSZŐLŐSÖN
2017. 07. 24-30.

2017. július 24-30 között került megrendezésre a Gömöri néptánctábor.
Jelentkezők szinte az ország minden részéből érkeztek, szinte minden résztvevő családos volt,  s volt aki négy gyermekkel érkezett.
Első nap ismerkedés és csapatépítő programokkal indult a tábor. Délután interaktív, játékos faluismereti és szabályismereti játék során ismerték meg a falu nevezetességeit a táborozók, este gyermek-táncház, estei mese és felnőtt táncház zárta a napot.
Második nap reggeli tornával indult, amit délelőtt gyermek- és felnőtt tánctanítás énektanítás követett, közben papírmerítés volt a kézműves foglalkozás témája. Délután zenetanulás, felnőtt kézműves foglalkozás (övszövés) és drámapedagógiai foglalkozás volt, valamint íjászkodhattak a merészebbek. Ezt csapatjáték követte, majd este mese, közös éneklés és csillagtúra zárta a napot.
Harmadik nap madárdal túrával indult, a délelőtt pedig táncfoglalkozásokkal, énektanulással, a gyapjúkártoló üzem látogatásával telt. A délutáni csapatjátékokat hegedű, furulya és koboz hangszerekkel való ismerkedés majd ezeken hangszertanulás következett, ezt természetbúvár túra és drámapedagógiai foglalkozás követte melynek témája, a magyar mint idegen nyelv volt. Este mesejáték, és gömöri táncok táncháza zárta a napot.
Negyedik napon reggeli tornával kezdtünk, majd tájékozódási csapatverseny szerveződött a környéke, ami piknik ebéddel zárult. Ide a kisgyermekeket lovaskocsival vittük. A délutáni csapatjátékot áhítat követte, majd este Csűrmoziban néztünk filmet szalmazsákokon ülve.
Ötödik napon a reggeli tornát követően táncfoglalkozások, énektanulás, kézműves foglalkozás (bőrözés) és íjászkodás programokon vehettek részt, és délután a felnőtt kézműves foglalkozás témája a hímzéstechnikák voltak, emellett zenetanulás hangszereken volt a program. Délután közösen dagasztott, sütött kakaós csiga készült kemencében, és este tábortűz, ének- és zenei előadások és éjszakai bátorságpróba zárta a péntek estét.
Szombaton, a hatodik napon a szokássá vált reggeli tornát táncfoglalkozás kézműves foglalkozás (kosárfonás) zene és énektanítás követte. Délután íjászversenyt hirdettünk, majd délután közös kenyérlángos sütésben vett részt gyermek s felnőtt egyaránt, ezt táborzáró játékok követtel este pedig éjszakába nyúló táncház zárta a programot.
Vasárnap egy reggeli torna és közös éneklős reggeli után indult mindenki haza.

Nagy Balázs 2016
Minden jog fenntartva