Logo

Szolgáltatások

GyümölcsészetKincskeresésKépzésekKiadványok, filmekKörnyezeti tanácsadásÖko kuckós praktikák Előadások, témanapokLétrás-tetői táborokTalajmegújító gazdálkodásÖko Kertész Klub

Aktuális projektek

Vidéktől a nagyvárosig - az egészséges talajokért!Az élet forrása

Lezárt projektek

CLIMATE NEEDS FARMERSA változatosság az életESTO projektKözösségek helyi értékei Európa tükrébenSzolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésértGömörszőlősi információs központSvájci-Magyar Együttműködési programFenntartható életmód tudásátadás GömörszőlősönVidéki táj és tájfajták védelmeGömör földjeKörnyezetpolitikai döntések elősegítéseHerman Ottó nyomábanKörnyezeti tudatosság fejlesztése az Avason

ÖKOKALAND GÖMÖRSZŐLŐSÖN

EFOP 1.3.5.16-2016-00067
AZ ÉLET FORRÁSA
ÖKO NAPKÖZI GÖMÖRBEN
2017. 08. 07-12 KÖZÖTT

2017. augusztus 7-12 között Öko napközis tábort szerveztünk Gömörszőlősön azoknak a kisdiákoknak, akik a térségben élnek, és augusztusban is szeretnének még egy hetet táborozással tölteni.
A 7-11 éves gyermekek életkori sajátosságainak figyelembevételével szerveztük meg a programokat.
A hat nap alatt diólevéllel batikoltak pólót, majd megfőzték és kifestették, készült fa társasjáték, vászonszatyorra írt játékszabállyal, volt aquarell festés, kavicsfestés, kosárfonás egy helyi kosárfonó hölgy vezetésével.
Készítettek bőr karkötőt, volt hosszabb túra a mohos láphoz, rövidebb túra a Tompa fához, sült a sparhelton krumpli lángos, melyet teljes egészében ők készítettek el. Készítettünk fáradságos munkával csigatésztát, melyet mindenki hazavihetett.
Számháború, ping-pong bajnokság is színesítette a napokat.
Szombaton egy kiállítást szerveztünk a héten készült művekből.
Nagy hangsúlyt fektettünk a hagyományőrzés mellett az alkotásra is, és mindemellett lehetőség volt olyan tevékenységeket kipróbálni, melyekre már otthon nincs mód.

Nagy Balázs 2016
Minden jog fenntartva