Logo

Szolgáltatások

GyümölcsészetKincskeresésKépzésekKiadványok, filmekKörnyezeti tanácsadásÖko kuckós praktikák Előadások, témanapokLétrás-tetői táborokTalajmegújító gazdálkodásÖko Kertész Klub

Aktuális projektek

Vidéktől a nagyvárosig - az egészséges talajokért!Az élet forrása

Lezárt projektek

CLIMATE NEEDS FARMERSA változatosság az életESTO projektKözösségek helyi értékei Európa tükrébenSzolgáltatásfejlesztéssel a fenntartható fejlődésértGömörszőlősi információs központSvájci-Magyar Együttműködési programFenntartható életmód tudásátadás GömörszőlősönVidéki táj és tájfajták védelmeGömör földjeKörnyezetpolitikai döntések elősegítéseHerman Ottó nyomábanKörnyezeti tudatosság fejlesztése az Avason

CSALÁDI KIRÁNDULÁS

EFOP 1.3.5.16-2016-00067
AZ ÉLET FORRÁSA
CSALÁDI KIRÁNDULÁS
2017. AUGUSZTUS 11.

2017. AUGUSZTUS 11-én családi kirándulást szerveztünk Gömörszőlős, Kelemér, Trizs, Szuhafő, Imola településeken élő családok részére.
Az első ötven jelentkező vehetett részt a kiránduláson.
Először az Aggteleki Nemzeti Park területén található Baradla-barlang vörös-tói középtúráján vettünk részt.
A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza 2300 m hosszú. A túra a barlang vörös-tói bejáratától indul és a jóvafői kijáratánál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vett igénybe.
A túra útvonala nagyrészt a Styx-patak medre mentén haladt, melyben nagyobb esőzések vagy hóolvadások után valósággal végigdübörög a víz. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve állócseppkövek között vezetett az út, érintve Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, a Sárkányfejet valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni.
A melegben tett hideg túra után utunk Edelénybe vezetett, ahol a kastélyszigetet tekintettük meg tárlatvezetéssel.
A látogatás egy 3D kisjátékfilm megtekintésével kezdődött, mely ráhangolta a látogatókat a kastély régmúltjára. Képről-képre bontakozik ki a hat festett szoba története, a főszereplők jelleme és egymáshoz való viszonya, a korszak ikonikus alakjai és tipikus élethelyzetei, miközben képzeletbeli utazást teszünk a kastély és egykori környezetének mindennapjaiba.
A kiállítás végigvezetett a kastély szobáin, a kocsibehajtón, az ebédlőn, makettekkel gazdagítva a látképet.
A résztvevő családok örömmel és hálával telve indulta haza.

Nagy Balázs 2016
Minden jog fenntartva