Kedves Érdeklődők!

 

Az ember és környezetkímélő kertművelés alapjai – Mélymulcsos képzés kezdőknek

 

A július első hétvégéje megüresedett a programok sorában, így a jelentkezések száma miatt továbbra is kezdő képzést indítunk. A képzési alkalmunk azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a mélymulcsos kertgazdálkodás alapjaival, hogy hamarosan maguk is elkezdjék az ökológiai kertgazdálkodás ezen formáját.

A mélymulcsos gazdálkodás egy új megközelítés a kertművelésben, amely egyszerre kíméli időnket, fizikai erőnket, egészségünket, pénztárcánkat és környezetünket. Az érdeklődők az azonos című filmekből ismerhették meg a módszert, a gyakorlatban azonban számos kérdés merül fel, amelyekre most választ kaphatnak az Ökológiai Intézet Gömörszőlősi Oktató Központjában, egy két napos gyakorlati képzés keretében.
A képzés során áttekintjük azokat az anyagokat, amelyekből mulcsot készíthetünk. Megismerkedhetünk a különböző mulcsozási eljárásokkal, és megtudhatjuk, hogy milyen előnyökkel jár a komposzthagyó mélymulcsos módszer. Bemutatjuk azokat a hibákat is, amelyek gyakran előfordulnak, ha a mulcs elkészítésénél nem helyesen járunk el. Szó lesz a kert kialakításáról, ültetési, vetési módszerekről, "gyomokról", csigákról, levéltetvekről, és mindazokról, akik segítik a kertész munkáját.

 

A képzést Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet Alapítvány igazgatója tartja.

A képzés időpontja 2020. július 4-5. (szombat-vasárnap) A jelentkezőket szeretettel várjuk Gömörszőlősön, július 4-én, szombaton 10.00 órakor. (A képzés vasárnap 14.00 órakor ér véget.)

Helyszín: Gömörszőlős, az Ökológiai Intézet Alapítvány Oktatóközpontja
3728 Gömörszőlős Kassai út 37-39.
Külső helyszín: Szuhafő

 

A képzés részvételi költsége 20.000 Ft, mely tartalmazza a résztvevők szállás- (szobánként két fős elhelyezéssel) és étkezési költségét, valamint a képzés díját. Részvételi szándékát kérjük, jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Jelentkezést minden esetben a jelentkező email-címére elküldött számla teljesítése esetén tudunk véglegesíteni.

 

A technológiáról készült kisfilmek az alábbi linken találhatók:
https://www.youtube.com/watch?v=uHcJO88tX5E

https://www.youtube.com/watch?v=m5ZzMWQtA30&

https://www.youtube.com/watch?v=a8VrjshwIOU&

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány
3525 Miskolc, Kossuth utca 13.
3728 Gömörszőlős, Kassai utca 37-39.
Telefon: (20) 407-6875
E-mail: okologiai.intezet@gmail.com

* * *